12 Mart 2014 Çarşamba

Salto #75

Görünüm

eğlenceli bir salto #74 ardından bir hafta sonra yapılması planlanan salto #75 gerekli çoğunluk sağlanarak 27/2/2014'de Perto olarak gerçekleştirildi. Sahaya tam kadro çıkmayı hedefleyen coremath'81,  Samsun'da bulunan Türker beyin eksikliği nedeni ile sahaya bir eksikle çıkarak salto #75 'i herzamanki mekanında gerçekleştirdi. beklenenin aksine son derece seviyeli ve yapıcı bir toplantı olarak kayıtlara geçirildi. salto #75'in bu havada gerçekleşmesi biraz şaşkınlık yaratsa da grup buna alışmakta zorluk çekmedi. Mekan sahibi üyemizin alışveriş yaparken peynir aşkına yenik düşüp aldığı 165 çeşit değişik yörelere ait peynirler masa üzerinde adeta bir olimpiyat açılışı gibi dizilmişlerdi. daha masanın organizasyonunda başlayan bu güzellik gelenleri hayrete düşürmüştü. rakının yanında yüzyıllardır en baş köşeyi alan peynir, bu defa masadaki başrolü rakıdan çalmış gibiydi. Ali kardeşimizin bu inceliği müdüriyetin gözünden kaçmamış olmasını dileriz. gelelim bu masadaki bu peynirlerin dağılımına (herhangi bir abartı veya ilave yoktur!) 
  •   MARDİN – HALHALI ZEYTİN (YEŞİL)
  •   MANİSA – SOFRALIK ZEYTİN (SİYAH) 
  •   GEMLİK – PASTORİZE ZEYTİN (SİYAH)
  •   SOSLU NAMLI ZEYTİN (YEŞİL)
  •   TARİŞ KURUTULMUŞ DOMATES DOLGULU ZEYTİN (YEŞİL)
  •   FORA ÇİZİK ZEYTİN (YEŞİL)
  •   KİLYE ZEYNİN EZMESİ (SİYAH)
  •   KEBİR ABHAZA PEYNİRİ
  •   NATURA VERDE KARS ESKİ KAŞAR PEYNİRİ
  •   MURATBEY KAŞKAVAL PEYNİRİ
  •   CEBEL ÇÖREKOTLU TULUM PEYNİRİ
  •  BALTALI KEÇİ TULUM PEYNİRİ
  •   SAVAK TEL PEYNİRİ        
Bu toplantının diğer bir özelliği ise Bilgin kardeşimizin annesi ( R.I.P ) için yaptırmış olduğu pideleri tam zamanında getirmesi idi. Anadolu yakasının en güzel pidelerini bu trafikte yaptırıp bize getiren arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Tabiki pidelerinde sonu peynirler gibi oldu, bir müddet sonra ortada pidelerin yerinde yeller esiyordu, peynirler ise çeşitli takviyelerle direnmeye çalışıyorlardı.
sağdan, soldan, ortadan konuşmalarla devam eden toplantıda bir ara nedense dansöz muhabbeti öne çıktı, halis beyin dansöz ile çektirdiği foto ile başlayan çekişmede taraflarların "Benim Dansözüm senin dansözünden güzel..."  iddaası ortalığı karıştırdı.resimlere bakıp karar verebilirsiniz? (müdüriyet taraf tutmayacakmış)
 dönsöz konusunda haftanın diğer önemli olayı kerdin beyin bu konudaki maili oldu !!!

altı kırmızı çizgili olan cümlede özellikle "tüy kökleri kapartıları ...." ifadesi tam açıklığa kavuşmamış durumda bırakıldı. Ayrıca kendisinin durup dururken konu değiştirip kıbrıs seyahatini sorması dikkatli gözlerden kaçmadı.  Sonuç olarak salto #75 güzel bir toplantıyı bir eksikle tamamlayarak, haftayı avantajlı kapattı. ( gerçi bu konuda bir rakibimiz yok ama ... olsun varsın bizim içimizdeki rekabet yeter artar bile, şşşşştttt  müdüriyet duymasın) 

Müdüriyet

 istatistikler ;
·         75.ncü salto
·         Şubat aylarında yapılan 10.ncu salto
·        Perşembe günleri gerçekleşen 3.ncü salto
·         Katılan 10 üye (AA,AK,BG,CT,HB,KE,NA,RE,RK,TA)
·         Katılan üyelerin toplam kilosu ; 1.073 Kg


2 yorum:

  1. Helallll çok nefis yazmışsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müdüriyetten geliyorum, yorum yapanların elleri dert görmesin diyor, diğerlerinin okuma yazması yok mu? diye sordu, bende var dedim, gün olur yazarlar dedim, eyvallah dedi ...

      Sil